De Bambergers

Het begon bij "Bonne Mère" het café van de legendarische Jo de Stip. Een groep middelbare scholieren komt hier regelmatig bij elkaar en verbroedert zich met een aantal stamgasten. Er wordt getoept, gerikt, gebamzaaid en gedronken. "Leg toch niet te Bambergeren" was de kreet die nog als eens viel tijdens het toepen.

Er werd een spaarkas gevormd; er kwam een echt houten kastje met de namen van de leden er op: Olie Bats, Theo Bal, Nardje Poep, de Haan, Dappere Dodo, Toon Miskraam, D'n Dweil enz. Het begon met een 11-dorpen tocht en toen was de tijd rijp er een echte Carnavalsvereniging van te maken; als (één der) eerste vereniging liepen ze mee in de intocht om Amadeiro in te halen; niet meer voorstelbaar, als je nu die lange stoet op Zondagmorgen ziet, dat toen maar een handjevol clubs waren die dat opzetten. Ze deden mee met een loopgroep in de grote optocht maar dat bleek al gauw niet de sterkste kant van de Bambergers.

Iets organiseren; dat zou het zijn... 4 feesten in het Oranje Hotel en, in 1966 het eerste "Elfsteden carnaval" in het Casino later, in 1971, gevolgd door het "66 plus Carnaval"; twee evenementen waarmee de naam "Bambergers" stevig in de Oeteldonkse gemeenschap werd neergezet. Dit laatste evenement bestaat nog steeds in volle glorie onder de naam Bambergers 55+ Carnaval!